SVETOVNI DAN ČEBEL

V okviru dejavnosti ob svetovnem dnevu čebel smo obiskali čebelarski par Štefanič na Dol. Brezovem.

Čebelar Zvone in čebelarka Martina, sta vedno pripravljena svoje znanje prenašati na vrtčevske otroke, saj se odzoveta na vsako povabilo za delavnice v vrtcu ali pa otroke pričakata na domu, kjer si otroci ogledajo cel postopek pridelave medu.

Tokrat pa je bil obisk namenjen izobraževanju vzgojiteljic, saj je naš vrtec bogatejši za čebelarski kotiček, ki je opremljen z učnim panjem ter čebelarsko opremo prilagojeno za otroke.

V deževnem dnevu smo se dobili v čebelnjaku, kjer  vsak  panj krasi pravljični junak. Čebelice zaradi umetnice  g. Klaužar Marija natančno vedo ali bodo letele k Muci copatarici, Mačku Muriju, k medvedu pod dežnik, Kekcu ali pa k Vidku.

Ogledali smo si čebelnjak, ki je pripravljen za izvajanje apiterapije, se seznanili z razvojem in življenjem čebel, izvedeli kakšna je skrb in ljubezen čebelarja do čebel, kje je najugodnejša mikrolokacija za umestitev čebelnjaka, o zdravilni moči medu idr. Na koncu smo imeli medeno degustacijo.

Sodelovanje in strokovna pomoč g. Zvoneta pri opremi čebelarskega učnega kotička je neprecenljiva. Doživetje v čebelnjaku, ki je prijetno dišal po lesu in je ob šumenju čebel  delovalo pomirjujoče in terapevtsko pa nas je spodbudilo, da v jeseni organiziramo ponovimo izobraževanje še za ostale strokovne delavke.

Vsi dogodki in aktivnosti ob svetovnem dnevu čebel pa imajo samo en namen:  s pripomočki in izobraževanjem omogočiti kvalitetnejše delo v oddelku  ter približati ljubezen do čebel otrokom v vrtcu.

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost