Teden mobilnosti v oddelku Želvice

Otroci in vzgojiteljici oddelka Želvice, smo se v dneh med 16. in 22. septembrom 2023, smo izvedli aktivnosti na letošnjo temo Evropskega tedna mobilnosti ”Varčne poti”. Pogovarjali smo se o dosedanjih izkušnjah v prometu, cestnih pravilih, različnih prevoznih sredstvih in ob igri, smo se skušali približati letošnji mobilnosti temi.

Tako smo preverili eno izmed možnosti ”varčnih poti”. Preverjali smo, ali ostaja možnost, da bi se pripeljali od vrtca enote Panorama do mesta Sevnice, ne da bi za to potrebovali avtomobil. Izbrali smo možnost prevoza z mestnim avtobusom. Ob zgodnjem dopoldnevu smo se odpravili proti vstopni avtobusni postaji pri OŠ Boštanj in se od tam odpeljali do avtobusne postaje v Sevnici. Med vožnjo smo skozi okno opazovali, po katerih boštanjskih in sevniških ulicah se peljemo z avtobusom in katere zanimivosti ob tem vidimo. Ob prihodu na izstopno avtobusno postajo v Sevnici, pa nas je pričakal tudi policist. Ob njegovem spremstvu po bližnji okolici mesta, smo preverjali svoje znanje o cestnih pravilih. Naša pot s policistom je trajala ravno dovolj časa, da smo si pred samim odhodom iz Sevnice še ogledali policijska vozila. Po slovesu od policista smo se odpravili nazaj do avtobusne postaje in se od tam odpeljali proti vrtcu nazaj. Nekaj dežnih kapljic je poskrbelo za to, da nas je šofer avtobusa pripeljal vse do vrat vrtca.

Letošnji teden mobilnosti je tudi tokrat priložnost, da spremenimo svoje potovalne navade. Z vožnjo z mestnim avtobusom smo tako z otroki dobili izkušnjo, da je ena izmed ”varčnih poti” tudi vožnja z avtobusom. Pri tem pa smo tudi ugotovili, da kot potniki lahko veliko več opazujemo in vidimo sebi zanimive stvari. Pripravili: Vzgojiteljici oddelka Želvice Petra Trlep in Anja Radovič.

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost