APRIL V BIBARIJI – enota Loka

V začetku meseca smo v okviru prazničnega leta spoznavali običaje povezane z veliko nočjo: izdelovali smo piščančke ter barvali papirnata in prava jajca. Nekaj izdelkov smo dali na velikonočno razstavo v kapelico, ki pa smo si jo tudi ogledali.

V vrtcu nas je obiskala in nam popestrila dopoldne, folklorna skupina Spomin DU Sevnica. Predstavili so nam skupino, folklorne kostume – narodne noše ter dva plesa. Otroci so z zanimanjem gledali ples, ter poslušali ansambel, ki jih je spremljal. Članica skupine je otrokom prebrala pravljico, otroci pa so se ob koncu druženja pridružili folklornikom pri plesu.

Obeležili smo dan zdravja in dan Zemlje. Spoznavali smo svoje telo, poklice v zdravstvu, kako skrbeti za svoje zdravje ter zdravje in lepoto našega planeta Zemlje. Z otroki smo izvedli čistilno akcijo v okolici vrtca Bibarija ter razvrščali odpadke.

Za dogodek – Zeleni bazar, ki ga je organiziral Sklad vrtca smo s pomočjo staršev posejali in posadili posevke, jih pridno zalivali, opazovali ter vzgojili čisto prave rastline. Le-te smo potem ponudili staršem,  v zameno za prostovoljne prispevke.

Med raznovrstnimi dejavnostmi, ki smo jih izvedli pa smo vedno našli čas za prepevanje. Peli smo ob spremljavi kitare, na katero igra vzg. Mojca in se 24. 4. pridružili projektu “Vseslovensko petje” v zavedanju, da se bo le tako ohranile slovenska ljudska pesem.

Vzgojiteljici: Tina in Anica

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost