TEDEN OTROKA V VHODU PIKA NOGAVIČKA

Radovednost je ena največjih človeških vrlin. Nihče ne ve točno, kako izgleda. Ampak ko se pojavi, vse okoli nas postane izjemno zanimivo, saj ti kar naprej postavlja takšna in drugačna vprašanja, na katera moraš najti odgovore. Lahko te “začara” v mestu, gozdu, knjižnici, ob morju, v kuhinji, ko gledaš film ali bereš knjigo, pri malici, ko se vozimo z avtomobilom, v muzeju, igralnici, igrišču … pravzaprav vsepovsod.

Zakaji in zatoji radovednosti so tudi Copatke, Gumbke in Čebelice vodili skozi teden otroka. Izvajale so se različne dejavnosti, kjer so otroci razvijali ustvarjalnost in potešili svojo radovednost. Prijetno druženje otrok s svojimi starši in starimi starši na Cicibanovem vrtiljaku, je bilo nepozabno doživetje. Vrtavke, ki so si jih izdelali sami, kjer so pri ustvarjanju dali domišljiji prosto pot, so postale odlične igrače.

V tednu otroka smo obeležili tudi 70. rojstni dan knjižne zbirke Čebelica. Pripravili smo razstavo Čebelic, ki smo jih našli doma, v vrtcu, knjižnici. To so majhne knjige, ki pripovedujejo čudovite pravljice. Otroci in starši so pridno iskali in našli veliko zaklada in skupaj smo pripomogli, da knjiga ne bo nikoli umrla.

Naš čudovit teden smo zaključili s skupnim druženjem na igrišču ob sladkanju s slastnimi palačinkami, ki smo jih pripravili sami. Seveda poleg palačink sodijo tudi različni namazi. Otroci so si izbrali korenčkov in cvetačni namaz. Neeeeee…pa saj nam niste verjeli, kaj?  Palačinke so bile namazane z  marmelado in s čokolado, kar  palačinkam pritiče in skupaj smo ob glasbi, plesu, knjigi 1000 zakajev in 1000 zatojev, ki nam je pomagala do novih odgovorov,  zaključili teden. Zdaj pa  novim izzivom in dogodivščinam naproti.

Mali in veliki iz vhoda Pika Nogavička

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost