VABILO NA BREZPLAČNE OBOGATITVENE DEJAVNOSTI V VRTCU CICIBAN SEVNICA

  1. Plesne urice z Natalijo Žulič in Vesno Puc Kukec

Skrbeli bova za plesno vzdušje. Otroci se bodo skozi ples naučili osnovnih gibov plesa, razvijali ritem in koordinacijo v prostoru, se učili sodelovanja z ostalimi otroki, razvijali domišljijo, si gradili samozavest, se privajali nastopanja, predvsem pa se bodo ob dobri glasbi in preprostih plesnih korakih zabavali. Vse otroke, stare od 4 do 6 let, ki si želijo plesati z nama, vabiva, da se nama pridružite na veselih uricah plesa vsako prvo in tretjo sredo v mesecu od 16.00 do 16.45 v športni igralnici vrtca. Krožek bo potekal od oktobra do aprila.

2. Pravljični krožek s Katarino Oreškovič in Tanjo Hrga

V knjigi se skriva vse polno dogodivščin in junakov, katere bomo odkrivali in se z njimi poistovetili, izdelovali lutke in ustvarjali. Otroci bodo krepili svoje domišljijske predstave, odkrivali rime in si polnili besedni zaklad.

Srečevali se bomo od oktobra do maja, vsak drugi torek v mesecu od 16.00 do 17.00. Vabljeni otroci stari od 3 do 6 let.

3. Planinski krožek z Anjo Radovič in Tatjano Pančur

Planinski krožek se bo izvajal v obliki planinskih pohodov, ki bodo potekali 1x mesečno, in sicer vsako 2. soboto v mesecu od oktobra do aprila od 9. do cca 13. ure. Otroci bodo uživali na svežem zraku in v naravi, krepili svoje telo, se družili z vrstniki in sklepali nova prijateljstva. Spoznali bodo osnove pohodništva in planinski bonton. Vsak pohod bo nadgrajen s poročilom ture, ki bo objavljeno na spletni strani Vrtca Ciciban Sevnica pod zavihkom obogatitvene dejavnosti/planinski krožek.

4. Glasbene urice s Heleno Lužar in Melito Železnik

Na glasbenih uricah se bomo igrali glasbeno didaktične igre, s katerimi bomo razvijali melodični in ritmični posluh, pevske in instrumentalne spretnosti, spoznavali lastnosti zvoka ter pridobivali in utrjevali glasbeno besedišče.

V enoti Centralni vrtec se bomo srečevali od oktobra do decembra (10 srečanj), vsak četrtek od 7.00 do 7.30 v igralnici oddelka Žabice. V enoti Panorama pa od januarja do marca (10 srečanj), vsak četrtek od 7.00 do 7.30. Vabljeni otroci stari od 3 do 5 let.

5. Pevski zbor z Melito Železnik, Lauro Strojanšek, Markom Travnom in Marjanco Županc

Pri pevskem zboru bomo skozi igro spoznavali osnove petja, razvijali ritem, se naučili novih pesmic, s katerimi se bomo predstavili na kakšnem priložnostnem nastopu. Seznanili se bomo z bontonom nastopanja in pripravo nanj. S tem pridobivali na samozavesti in koncentraciji,  na slušni pozornosti, ki je pri skupinskem prepevanju zelo pomembna. Vestno pa se bomo pripravljali na Območno revijo predšolskih in otroških zborov Ringaraja 2024. Z nami bodo sodelovali še korepetitorji, instrumentalisti. Zbor bo imel vajo enkrat tedensko ob 13. uri. Z vajami bomo pričeli v oktobru in prepevali do konca aprila. Starost otrok od 5 do 6 let.

6. Lutkovni krožek z Ljubico Borštnar in Amro Košar

Namen lutkovnega krožka je predvsem obogatiti otroški svet s svetom lutk. Otroci se bodo lahko igrali z raznovrstnimi lutkami, se vživeli v posamezne junake, uporabljali domišljijo, izrazili svoje občutke in preko lutke komunicirali z okolico. Spoznavali bomo različne lutke in jih izdelali.

V enoti Centralni vrtec se bomo srečevali od oktobra do maja, in sicer vsako prvo sredo v mesecu od 16.00 do 17.00 v igralnici Kresničke. Vabljeni otroci od 3 do 6 let.

7. Naravoslovni krožek z Matejo Blatnik in Petro Cigole

Si želiš raziskovati naravo? Te zanimajo naravoslovni eksperimenti? Rad skrbiš za okolje? Rad ustvarjaš z naravnim materialom? Potem vabljen na naravoslovni krožek, ki bo potekal enkrat mesečno od oktobra 2023 do maja 2024, vsak tretji četrtek v mesecu. Krožek bo potekal v času od 15.15 do 16.15.

Namenjen je otrokom v starosti od 3 do 6 let. Izvajal se bo v enoti Panorama. Opazovali bomo naravo, izvajali eksperimente, razvijali naša čutila, nabirali gozdne plodove, hodili na sprehode, likovno ustvarjali, izdelovali motive iz narave in še in še. Se vidimo.

            8.  Gibalne urice s starši za prvo starostno obdobje (od 1 do 3 let) z Bernardo Androjna in Natašo Žnidaršič.

Vadba bo potekala enkrat mesečno od oktobra do aprila v Centralnem vrtcu. Igrali se bomo Bibarije, plesali, se gibalno-ustvarjalno izražali po slikopisih, zgodbah, se igrali spretnostne igre ter gibalne igre z malimi orodji. Vljudno vabljeni na prijetno in sproščeno druženje.

9.     Ustvarjalnost v gozdu z Natašo Hribar in Suzano Udovč

Namen krožka je sproščeno bivanje v naravnem okolju – gozdu. Gibanje v naravi pozitivno vpliva na zdravje otrok, igro, komunikacijo, razvoj motoričnih in kognitivnih sposobnosti ter samostojnosti.

Skupaj bomo raziskovali gozd, naravne materiale, razvijali čutila in pridobivali nove izkušnje, ki nam jih ponuja narava. Skozi igro v gozdu se bodo otroci razvijali na vseh razvojnih področjih in razvili spoštljiv ter odgovoren odnos do narave.

Vabljeni otroci v starosti od 3 do 6 let. Dobili se bomo pred Centralnim vrtcem in se z otroki odpravili v bližnji gozd. Krožek bo potekal vsak drugi ponedeljek v mesecu (od oktobra do maja) od 15.15 do 16.15.

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­__________________________________________________________________________

Prijavnica

Oddajte vzgojiteljici vašega otroka do 22.  9.  2023. Vse dejavnosti so brezplačne.

Prijavljam otroka ________________________________________, starost __________ let,

oddelek _____________________________________________________,

na obogatitveno dejavnost  v Vrtcu Ciciban Sevnica:

__________________________________

(Izbrani krožek)

_________________________________________

(izbrani krožek)

Izjava

S podpisom soglašam in dovoljujem snemanje in fotografiranje otrok, za potrebo vrtca in promocijo krožka.

e-pošta starša ______________________________________tel. št___________________.

Podpis:_______________________

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost