GOZDNA ČUTNA POT NA VRHU STUDENCA

Pravijo, da je gozd odlično zdravilo.

Pravijo, da gozd združuje in

pravijo, da gozd krepi imunski sistem.

Živimo v državi, ki jo lahko upravičeno poimenujemo dežela gozdov. Ljudje so tesno povezani z naravo, še posebej tisti, ki živijo na podeželju. Med njimi je tudi enota vrtca na Studencu.

Ob pogledu na okolje, opazimo kmetije, travnike in gozdove, ki nas obdajajo. Ob tem se je nam, vzgojiteljicam, porodila ideja, da ob zaključku šolskega leta skupaj izvedemo gozdno čutno pot.

Namen je bil predvsem na medsebojnem sodelovanju obenem pa krepiti in razvijati vsa naša čutila, ki nam jih gozd ponuja.

Z vzgojiteljicami smo pripravile kartončke, na katerih je bil naslikan gozdni material; praprot, suho listje, veje, bukovo listje, lubje, mah, trava, kamenje, storži ter vrv, s katero so napletli preko dreves pajkovo mrežo. En kartonček si je izbrala ena družina, v gozdu poiskala izbrani material, ter prinesli na označeno polje na tleh.

Za čutno pot smo izbrali tudi hišico iz vej, pod katero smo se splazili skozenj, našli tudi nekaj štorov, s katerih smo skakali čim višje in čim dlje ter izkoristili manjšo jamo za skok v »bazen suhega listja«.

Otroci in starši so bili zelo angažirani, osredotočeni na nalogo in sodelovanje med otroki in starši je bilo nepopisno lepo in prijetno. Gozdna čutna pot je bila ustvarjena na precejšnem delu gozda, steza čutne poti je bila speljana krožno, tako da smo se lahko po njej sprehodili večkrat, brez postanka.

Vzgojiteljice smo starše in otroke spodbudile, da se po njej sprehodimo bosi, razvijajmo svoja čutila ter uživajmo v naši gozdni čuti poti na Studencu.

Zdravje ni stanje, je način življenja, ki krepi telo in duha.

Vzgojiteljice iz enote Studenec

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost