DOŽIVLJAMO, USTVARJAMO IN SE VESELIMO JESENI- ODDELEK SRČKI

Jesen je čas, ko se narava odeva v pisane barve jeseni. Otroci so skupaj s starši v vrtec vestno prinašali številne jesenske plodove in pridelke, katere smo izkoristili za raziskovanje, igro in ustvarjanje. V ta namen smo v igralnici pripravili kotiček z naravnim materialom- bučami, kostanji, storži itd. Z njimi smo se igrali, pridobivali nove izkušnje -opazovali, tipali, opisovali, razvrščali, prenašali in primerjali… Igrali smo se številne jesenske didaktične igre- prirejali, iskali sence ter ob spremljavi orfovih instrumentov prepevali jesenske pesmice- Kostanjček zaspanček, Živali jeseni…

Sončne tople jesenske dni smo izkoristili za sprehode v okolico vrtca. Med sprehodi smo opazovali spreminjajoče se barve, padanje jesenskih listkov, zorenje plodov in sadežev. Opazovali smo drevesa, poimenovali barve listkov in poslušali šelestenje le teh. Na našem igrišču smo nabrali jesensko listje, s katerim smo se igrali, ga metali v zrak in lovili, grabili in z njim ustvarjali zanimive likovne izdelke.

Ob slikanici pod Medvedovim dežnikom, smo spoznavali živali, ki živijo v gozdu, jih poimenovali, opisovali in ob simbolizaciji zgodbe pripovedovali. Ogledali smo si lutkovno predstavo in se z lutkami igrali.

Obiskali smo tudi zdravstveni dom, kjer sta nas prijazno pozdravila zdravnica in reševalec. Najbolj pogumni smo si ogledali še notranjost reševalnega vozila. V sklopu meseca požarne varnosti pa so nas z obiskom razveselili gasilci in nam pokazali gasilsko opremo in vozila.

Polni novih spoznanj in doživetij pa smo že pogumno vstopili v mesec november.

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost