MAREC, MESEC DRUŽINE

Prihajamo iz najrazličnejših okolij, socialnih, kulturnih, urbanih, vaških, vsi pa prihajamo iz svojih družin. Okolja lahko spremenimo, tudi večkrat v življenju, družine pa ne moremo spremeniti, vanjo se rodimo in če imamo srečo, to ni le določeno število ljudi v istem gospodinjstvu.

Družina je varno zavetišče, ki ti ponudi roko in obriše solze, v družini te čakajo ljudje, starši ali skrbniki, ki te stisnejo k sebi, te imajo radi, te varujejo in te pustijo oditi, ko napoči čas.

Naši otroci se veliko pogovarjajo o družinah, o bratcih, sestricah, dedkih in babicah, o družinah, ki so samo njihove, kakršnekoli že so.

Vedno pa se pri svojem delu, razmišljanjih, pogovorih ali dejavnostih z otroki, vračamo k mamam. Te imajo posebno mesto. So in si želimo, da bi vedno bile. Včasih naletimo na koga, ki je »druga« mama in tudi ta je posebna in nekomu pomeni ves svet.

Radi se imejmo, otroci si to zaslužijo. Spoštovanje se začne doma in zraste čez vse meje, če ga le gojimo in negujemo. Vzgajajmo z zgledom, ker nam otroci hitro nastavijo ogledalo in pokažejo na napake, ki so nepopravljive.

Naj bo mesec družine prav vsak mesec.

VIDEO:https://we.tl/t-VVn8Y98xNy

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost