BOŽIČNO – NOVOLETNI NASTOP VRTČEVSKIH OTROK

V petek, 22. decembra 2017, se je ob 16.30, v Boštanju v cerkvi Sv. Križa odvil koncert predšolskih otrok. Nastopali so otroci skupine Balončki (enota Boštanj Vrtca Ciciban Sevnica) in otroški pevski zbor Vrtca Ciciban Sevnica. Otroci so stari 5 – 6 let.

Otroci oddelka Balončki radi pojejo. Tudi sama kot vzgojiteljica in vodja oddelka dajem petju velik poudarek. Tako smo se v tem vrtčevskem letu naučili kar nekaj novih pesmi. Z Melito Železnik, ki vodi otroški pevski zbor Vrtca Ciciban Sevnica, smo se odločili, da bomo ob koncu popestrili praznične dni s pevskim nastopom za starše, sorodnike in krajane Boštanja, Sevnice ter okolice. Poleg znanih pesmi so se otroci naučili še nekaj novih. V vrtčevski skupini smo skoraj vsakodnevno prepevali in ves december pridno vadili ter nestrpno čakali na naš nastop.

Boštanjska cerkev je bila dodobra napolnjena z nastopajočimi otroci njihovimi starši, starimi starši, sorodniki, prijatelji, našimi sodelavci ter ostalimi krajani. Obiskovalci so prisluhnili ubranemu petju otrok oddelka Balončki in otrok, ki so vključeni v predšolski pevski zbor pod vodstvom Melite Železnik s korepetirorji Markom Travnom, Heleno Lužar in Dorotejo Koroša. Na klaviaturah jih je spremljala prof. Silvija Švelc, program pa sta popestrili še Lucija Denžič z igranjem na klaviature ter Lana Žužek z igranjem na citre.

Zahvalili   bi se radi vsem, ki so pomagali pri pripravi in izvedbi nastopa, in sicer Alenki Motore, ki je prireditev fotografirala, boštanjskemu župniku Fonziju Žibertu, ki nam je odstopil prostor, staršem otrok in seveda vsem sodelavcem Vrtca Ciciban Sevnica.

Po nastopu smo še malce poklepetali s starši in se družili z otroki. Večina si je tudi ogledala znamenite boštanjske jaslice. Prireditev je odlično uspela, odzivi gledalcev so bili pozitivni. Mnogi so izrazili željo, da bi izvedli še kakšen nastop naših otrok.

 

 

Maja Žibert

 

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost