Čarobni obisk gradu Sevnica 2017

V čarobnosti luči, ki razsvetljujejo naše mesto, smo v torek, 12. decembra 2017, pripravili Vrtec Ciciban Sevnica in KŠTM Sevnica dobrodelno prireditev Čarobni obisk gradu za vse predšolske otroke.

V čudovitem grajskem atriju so nas uvodoma s prelepim prepevanjem razveselili kvartet Jarica s skladbo Zvezde na nebu žare.

Med čarobne grajske zidove nas je letos že enajstič popeljal Ciril Dolinšek, vse obiskovalce pa so pozdravili ravnateljica vrtca Vlasta Fele, direktorica KŠTM Sevnica Mojca Pernovšek in podžupan občine Sevnica Janez Kukec.

Obiskovalci so v Felicijanovi dvorani vstopili v  pravljični svet s predstavo Dobri snežak, ki so jo pripravile skupina Marionete (Ljubica Borštnar, Jelka Vavtar, Katarina Oreškovič, Amra Košar, Barbara Kužnik) s sceno Bernarde Režen in kostumi Majde Popelar.

V Mosconovi galeriji, kjer so v ustvarjalni delavnici otroci skupaj s starši izdelali like iz pravljice. V grajski kapeli so nas kvartet Jarica s Silvijo Švelc, Melito Železnik, Petro Horjak, Renato Felicijan Šturbej in Lucijo Denžič z ubranimi glasovi popeljali v čarobnost božične glasbe. V prostorih Stare galerije nas je pingvinom Žganjk (Doroteja Koroša) zabaval v prleškem narečju, družbo pa sta mu delala s petjem pesmic Helena Lužar in Marko Traven. V atriju pa smo se okrepčali s čajem in grajskimi rogljički.

Prireditev so omogočili: Vrtec Ciciban Sevnica, KŠTM Sevnica, Ciril Dolinšek, vokalna skupina Jarica, Kruhek Sevnica d.o.o., Vina Kozinc, Zelena Pika, Matej Maver, Društvo Sevniški graščaki, družine: Klaužar, Cesar, Vavtar, Mlakar, Vidmar.

Zahvaljujemo se vsem, ki ste nam pomagali pri prireditvi in obiskovalcem, ki ji je bilo nekaj čez 420, za prostovoljne prispevke. Zbrali smo 930, 00 EUR.  Sklad vrtca jih bo namenil za otroke iz socialno ogroženih družin, ki so vključeni v obogatitvene dejavnosti in za nakup zunanjih igral.

Ob odhodu s čarobnega gradu, so si otroci osvetlili pot po grajski strmini z lanternami in čarobnost svetil z dobrimi željami ponesli vsem v leto 2018.

 

Zdenka Poljšak

Vrtec Ciciban Sevnica

 

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost